Händelserik helg i barncancerfondens tecken

Då jag själv drabbades av cancer som elvaåring så är det ett ämne som ligger lite varmt om hjärtat att hjälpa till med.

Så i helgen anordnade vi för andra året i rad en gemensam rävjakt i samarbete med våra grannar. Jakten går ut på att har trevligt och umgås. Men framförallt samla in pengar till barncancerfonden. Vårt mål var att slå fjolårets resultat och det gjorde vi!

Rävjakt mot cancer!

Dag 1 klappjakt

Kl. 07:00 stod 67 st. förväntningsfulla jägare för att delta i dagens klappjakt. En solig och härlig dag men lite kallt i vinden ute på åkrarna. I första såten har vi tre rävar på benen men tyvärr så smiter de igenom passlinjen. Såt nummer två ramlar det in massor av observationer av rådjur, hare och älg. Men rävarna lös tyvärr med sin frånvaro. Dags för lunch. Väl framme på gården så står Lars klint och Naturbordet för servering av utsökta hamburgare. När väl lunchen är avnjuten sätter vi igång med såt nummer tre (sista för dagen). Och rapport om räv på benen kommer nästan omgående. När väl såten är avslutad så ligger två rävar. Totalt under dagen har vi observation på nio rävar.

Dag 2 Stövarjakt

Idag var det stövarna som skulle få jobba. Vid morgonsamlingen så stod det 36 tappra själar som trotsade vädret. Förhållanden vädermässigt kunde knappast vara sämre. Regn hela natten och det fortsatte fram till lunch då det började spricka upp. Hundarna kämpade på bra och sökte av markerna utan att hitta någon räv. Vi tog en kortare lunch vid 11:30 för att få tillbaka värmen. Stort tack till Ica Kvantum Oxen i Mariestad som skänkte kokt korv med tillbehör åt oss idag.

Efter lunchen släpptes stövarna på nytt och tillsammans med solen så kom räv upptagen. Men idag vann Mickeln. Vi fick nöja oss med att se dem på för långa håll under rungande drev.

Vill rikta ett stort tack till alla som har deltagit i helgens insamlings jakt till barncancerfonden. I skrivande stund har det kommit in 17 500 kronor. Helt fantastiskt!

Nu kommer Barncancerfonden få en gåva från oss jägare. Om vill vara med att bidra till detta så går det bra.

Följ länken här under bara.

https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/egen-insamling/alla-insamlingar/s/sveriges-jagarkar

Återigen tack allesammans för en fantastisk helg. Och vill rikta ett extra stort tack till Lars Klint och hans medarbetare på Naturbordet för suverän mat under lördagens lunch.

Och till Joakim på Ica Oxen Mariestad som stod för söndagens lunch. Jula skall ha tack för kakor till fikat. Även markägare skall ha ett stort tack för att ni ställer upp med era marker.

Mvh
Jonas Johansson